SMS stopama Pjanića, transfer je izvjestan?

Stara dana pregovara oko dovođenja srbijanskog reprezentativca

SMS stopama Pjanića, transfer je izvjestan?

Edmir Škorić

Ima Juventus njuh za kvalitetne igrače, bilo da se radi o defanzivcima, veznjacima ili napadačima, a ovaj put na meti Stare dame je još jedan "domaći" nogometaš.

Gonzalo Higuain, Paulo Dybala, Miralem Pjanić i Federico Bernardeschi su napimjer igrali u klubovima u Seriji A, a čije je kvalitete Juventus lako prepoznao. Sada je to slučaj sa Sergejom Milinković-Savićem.

Srbijanski reprezentativac spreman je za veliki transfer nako odlične sezone u Laziju i za njegove usluge se prvenstveno zanima(o) Manchester United, a sada se ozbiljno u priču uključio Juventus.

Stara dama ne želi da SMS ode u Englesku i pokušat će ga dovesti u svoje redove. Navodno su krenuli pregovori, a Lazio traži barem 100 miliona eura za svoju zvijezdu.

Pokušat će Juve da se nagodi s rimskim klubom, a dolazak Milinković-Savića zasigurno bi bio transfer ljeta u evropskom nogometu. SMS-u Juve može da ponudi startno mjesto i visoka primanja, ali i borbu za trofeje i u Italiji i u Evropi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, ne treba očekivati da će Jose Mourinho tako lako odustati od srbijanskog veznjaka, tako da se očekuje žestoka bitka Stare dame i Crvenih vragova u narednih nekoliko mjeseci.

U tekućoj sezoni je 23-godišnji centralni vezni igrač Lazija postigoa 11 golova uz osam asistencija na 40 mečeva, od čega devet golova i tri asistencije na 30 mečeva u Seriji A. Prije Lazija igrao je za Genk i Vojvodinu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi