Strašan meč u Rimu: Blitzkrieg Empolija, "infarkti" domaćih navijača, a onda se ukazao SMS

Empoli u sudijskoj nadoknadi ostao bez dva boda

Strašan meč u Rimu: Blitzkrieg Empolija, "infarkti" domaćih navijača, a onda se ukazao SMS

E. Ganibegović

Jedna od utakmica 20. kola Serije A koja nije odgođena je ona između Lazija i Empolija.

I bolje da nije. Odličnu utakmicu gledali smo na stadionu Olimpico u Rimu, a na kraju je završeno podjelom bodova, 3:3.

Prvi gol vidjeli smo već u šestoj minuti. Strakosha je napravio penal, a u gol ga je pretvorio njegov sunarodnjak Nedim Bajrami.

Nije se domaćin ni oporavio od šoka, a na semaforu je već pisalo 0:2. Zurkowski se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i jednu odbijenu loptu u osmoj minuti poslao iza leđa Strakoshe.

Oglasi

Ipak, ubrzo nadu domaćima vraća ko drugi nego Ciro Immobile. Sergej Milinković-Savić je centrirao, a najbolji strijelac Lazija glavom pogađa za smanjenje vodstva gostiju. Igrala se 14. minuta.

Mogao je Lazio u 30. minuti do izjednačenja, ali šut Felipea Andersona odsjeo je na stativi gostujućeg gola. Izjednačenje je ipak došlo 36 minuta kasnije, a fantastičan gol postigao je Sergej Milinković-Savić.

Ipak, gosti se nisu predavali i nakon desetak minuta stižu do novog vodstva. Marchizza je ubacio loptu koju u mrežu skreće Di Francesco za 2:3 vodstvo Empolija.

Četiri minute kasnije veliko slavlje na Olimpicu. Patric je postigao gol za 3:3, ali ubrzo je uslijedio šok. Oglasio se VAR i gol je poništen zbog igranja rukom.

Oglasi

A kada ne ide onda baš ne ide. Tri minute prije kraja za Lazio je dosuđen penal, odgovornost preuzima Ciro Immobile, šutira u donji lijevi ugao, no šut je bio premlak pa je Vicario to odbranio.

Ipak, da Lazio izbjegne poraz pobrinuo se Sergej-Milinković Savić koji svojim drugim golom danas, i to u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, pogađa za 3:3 i donosi bod svom timu.

Do kraja se više ništa spektakularno nije dešavalo, pa je ostalo Lazio 3:3 Empoli.

Empoli je ovim bodom ostao iza  Lazija na tabeli. Rimski tim je sada osmi s 32 boda, dok je Empoli deveti s četiri boda manje.

U narednom kolu Lazio gostuje Interu, dok će Empoli na svom terenu dočekati Sassuolo.

Oglasi

Upravo je završena i utakmica Spezia - Verona, a gostujući tim odnio je pobjedu rezultatom 1:2. Nešto ranije danas Cagliari je istim rezultatom slavio na gostovanju kod Sampdorije.

Serie A, 20. kolo:

Lazio 3:3 Empoli

Potražite više informacija na temu Serie A:

Spezia 1:2 Verona

Sampdoria 1:2 Cagliari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi