Spezia bez šuta u okvir gola pobijedila Napoli i udaljila ga od titule, Milan još živi

Krunić se vratio u Empoli i slavio

Spezia bez šuta u okvir gola pobijedila Napoli i udaljila ga od titule, Milan još živi

E. Ganibegović

Milan i Napoli odigrali su važne utakmice u borbi za titulu prvaka Italije.

Milan je nakon dvije utakmice u ligi bez pobjede uspio da slavi na gostovanju kod Empolija s 2:4

Kessie je doveo goste u vodstvo u 12. minuti, da bi Bajrami izjednačio šest minuta kasnije. Pred kraj poluvremena Kessie svojim drugim golom donosi novo vodstvo Milanu.

U 63. minuti Florenzi zabija za 1:3, a na uvjerljivih 1:4 šest minuta poslije pogađa Theo Hernandez.

Pinamonti je nekoliko minuta prije kraja s 11 metara samo uspio dodatno ublažiti poraz domaćina.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić protiv bivšeg kluba odigrao je posljednjih desetak minuta ušavši umjesto Bennacera.

Oglasi

S druge strane, test nije položio Napoli koji je doživio novi poraz na domaćem terenu. Ovaj put je tri boda s Diego Armando Maradona stadiona odnijela Spezia, a Jesus je u 37. minuti savladao svog golmana i tako odlučio utakmicu.

Inter je ranije danas s 1:0 savladao Torino i dodatno se učvrsio na vrhu s 46 bodova. Priključak drži Milan s četiri boda manje, dok je Napoli ostao na 39 i sebi zakomplikovao stvari u borbi za titulu.

Sada slijedi mini pauza, a u narednom kolu šestog januara Milan će dočekati Romu, dok će Napoli u goste Juventusu.

Empoli ostaje na 9. poziciji s 27 poena, a u naredom kolu će u Rim na noge Laziju. Spezia je napravila veliku stvar jer su se na 17. poziciji dodatno odvojili od Genoe koja je prva u opasnoj zoni s 11 poena. U narednom kolu dočekat će Veronu.

Serie A, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli 2:4 Milan;

Napoli 0:1 Spezia.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti