Lazio konačno slavio, Lulić riješio pitanje pobjednika

Serija A, 17. kolo

Lazio konačno slavio, Lulić riješio pitanje pobjednika

Duelom Lazija i Caglierija na Olimpicu otvoreno je 17. kolo Serije A, a domaći su upisali pobjedu rezultatom 3:1 i tako prekinuli seriju mečeva bez trijumfa.

Poveli su domaći već u 12. minuti susreta kada je Milinković-Savić natrčao na odbijenu loptu i zatresao mrežu gostiju, a nije se dugo čekalo ni na drugi gol Lazija.

Igrala se 23. minuta kada je Lazio poveo sa 2:0. Nakon gužve pred golm Cagliarija poslije ubacivanja iz ugla na pravom mjestu se našao Acerbi i nekako uspio ugurati loptu u gol.

Vodstvom Lazija od 2:0 se otišlo na odmor, a domaći su sve dileme oko pobjednika riješili u 67. minuti.

Strijelac gola za 3:0 bio je naš Senad Lulić nakon sjajno istrčane kontre i pravovremene asistencije Immobilea.

Cagliari je u samom finišu susreta uspio stići do počasnog gola i to nakon što je precizan sa bijele tačke bio Joao Pedro.

Lazio je nakon ove pobjede preskočio Milan i barem nakratko zasjeo na četvrto mjesto na tabeli sa 28 bodova. Cagliari je ostao 13. sa 17 bodova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi