Sreća vam je okrenula leđa? Uvijek se možete sjetiti da postoji Inzaghijev Lazio
Kao da je neko začarao Lazio, koji posljednjih sedmica baš nema sreće, a dokaz su mečevi protiv Sampdorije i Atalante, a i današnji žrijeb Evropske lige

Rimljanima baš ne ide

Sreća vam je okrenula leđa? Uvijek se možete sjetiti da postoji Inzaghijev Lazio

Edmir Škorić
Teme:

Velika drama viđena je večeras u Bergamu, a Atalanta je uz puno sreće došla do pobjede.

Domaćin je poveo golom Zapate u prvoj minuti i sve do 90+ nije bilo uzbuđenja, a onda Acerbi zabija pogodak za 1:1. Slavili su Rimljani, a onda - VAR. I prestalo je njihovo slavlje, a počelo je na stadionu u Bergamu.

"Kada sam vidio koliko se čeka na tu odluku, pomislio sam da će vjerovatno poništiti gol", kazao je trener Lazija Simone Inzaghi.

No, Lazijali su nesretnici kakvih nema u posljednjih mjesec dana. Ništa im ne ide od noge, gube bodove duboko u nadoknadi (protiv Sampdorije primili gol u 99. minuti), a onda im se desi i žrijeb gdje dobiju jednog od najtežih rivala.

"Atalanta zaslužuje poštovanje, ali nismo zaslužili da izgubimo ovu utakmicu. Nas baš ne ide. U 99. minuti primimo gol za 2:2 protiv Sampdorije, sada nam ponište za bod u nadoknadi. Sreća nam je okrenula leđa, teško razdoblje za Lazio", dodao je.

Potom se osvrnuo na žrijeb šesnaestine finala Evropske lige, pošto će Rimljani igrati protiv Seville.

"Za vrijeme doručka smo rekli da ćemo dobiti Chelsea, Arsenal ili Sevillu. Možda nismo to trebali reći! Žao nam je zbog žrijeba, ali šta je tu je...", kazao je Inzaghi.

"Volio bih da nismo primili taj gol u nadoknadi, čak i što nije bio priznat. To nam se zna često desiti ove sezone. Srećom, VAR je uočio da je igrač Lazija imao dio stopala iza linije i da je bio ofsajd", rekao je trener Atalante Gian Piero Gasperini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pobijedili smo dvije velike momčadi kod kuće, jer je Lazio vrlo jak poput Intera. Bila je to još jedna dobra izvedba, bila je teška i naporna utakmica, ali smo zadržali tri boda. Možda nam je odmoglo što smo rano dali gol. Zadovoljan sam na kraju sa kompletnom ekipom", dodao je trener Atalante.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi