Napoli u 94. minuti srušio Lazio i preuzeo vrh Serije A.
Foto - EPA

Trijumf Napolija

Napoli u 94. minuti srušio Lazio i preuzeo vrh Serije A.

Midhat Šljivak

Napoli je u 27. kolu italijanske Serije A savladao Lazio na Olimpicu s 2:1 i preuzeo je vrh Serije A.

Jako dobar meč odigran je na Olimpicu, a na kraju je tim Luciana Spallettija stigao do tri velika boda.

Prvo poluvrijeme donosi nekoliko dobrih pokušaja na obje strane, ali napadači nisu imali preciznosti i na odmor se otišlo bez golova.

Nastavak meča donosi golove, a prvi do gola stiže Napoli u 61. minuti. Odbrana Lazija je napravila veliku grešku, lopta dolazi do Insignea koji zabija za 1:0.

Ipak, na Olimpicu je viđena prava drama. Pedro je u 88. minuti zabio sjajan gol i izjednačio je rezultat na 1:1, te se činilo da ovdje pobjednika neće biti.

Međutim, Napoli u četvrtoj minuti nadoknade dolazi do pobjede. Fabian Ruiz zabija za 2:1 i pobjedu Napolija koji je prvi na tabeli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 27. kolo:

Lazio - Napoli 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi