Lazio novo pojačanje našao na Anfieldu

"Idem u Rim 80 posto"

Lazio novo pojačanje našao na Anfieldu

Lazio je, prema pisanju italijanskih medija, osigurao pojačanje za narednu sezonu.

Nebeskoplavi su totalno podbacili u prvenstvu, trenutno zauzima tek osmu poziciju, a kako se to više ne bi ponovilo odlučni su znatno pojačati tim tokom pauze.

Mediji u Italiji uveliko špekulišu o igračima koji bi na kraju sezone mogli stići na Olimpico, a jedno od imena koje se spominje je Bobby Adekanye. Riječ je o 20-godišnjem fudbaleru Liverpoola koji se za prvi tim nije pretjerao naigrao i ovog ljeta će kao slobodan igrač imati mogućnost da potraži novi klub.

Da bi mogao završiti u Laziju potvrdio je i on sam.

"Idem u Rim 80 posto. Neću da žurim, sa porodicom i agentom ću se savjetovati i onda donijeti konačnu odluku", kazao je Bobby Adekanye.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mladi fudbaler je ove sezone postigao tri pogotka i upisao dvije asistencije za rezervni tim Liverpoola, a na Anfield je stigao 2015. godine. Prethodno je bio član Barcelonine akademije, dok je prve fudbalske korake napravio u Ajaxu.

Navodno će Adekanye s Lazijom potpisati četverogodišnji ugovor.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi