Ranieri pod istragom zbog izjave o utakmici Lazio - Atalanta

Da li je pretjerao?

Ranieri pod istragom zbog izjave o utakmici Lazio - Atalanta

Roma ovog vikenda nastavlja "ganjati" mjesto koje će je odvesti u narednu sezonu Lige prvaka.

Roma je trenutno na petoj poziciji (plasman u Ligu Evrope) u Seriji A, dok joj je za Ligu prvaka potrebno barem jedno mjesto iznad, a njega trenutno drži Atalanta.

Atalanta na četvrtoj poziciji ima bod više od Rome, a u nedjelju u okviru 35. kola Serije A gostuje kod najljućeg rivala rimske Vučice, Lazija.

Roma, sa druge strane, gostuje kod Genoe.

Tokom press konferencije povodom duela 35. kola Serije A, trener Rome Cludio Ranieri nije mogao izbjeći pitanje novinara o tome da li misli da će Lazio namjerno odigrati "laganije" protiv Atalante kako bi zagorčao život njegovoj ekipi.

"Legli su protiv Intera", odgovorio je Ranieri i podsjetio na poraz Lazija od Intera (2:0) iz 2010. godine.

Pomenuta utakmica i rezultat iste su od strane čelnika Rome tada opisani sramotnim jer je na taj način Inter došao do Scudetta, dok je Roma ostala kratkih rukava.

Ranieri bi, međutim, mogao osjetiti "gnjev" Fudbalskog saveza Italije zbog svoje izjave.

Tužitelj Fudblskog saveza Italije Giuseppe Pecoraro je odmah nakon pojave Ranierijevih citata u medijima zatražio video snimak press konferencije kako bi isti mogao analizirati.

Nakon što "istraži" snimak, Pecoraro će donijeti konačnu odluku o potencijalnoj kazni za Ranierija, a ista bi trebala biti javno saopštena nakon odigravanja utakmica 35. kola Serije A.

Nakon Ranierijeve izjave oglasili su se i iz Lazija.

"Mislim da Liga mora intervenisati zbog ove press konferencije i Ranierijevih komentara. Oni su jako ozbiljni, prelaze osjetljivu liniju između onoga što mogu navijači i uposlenici. Navijač može raditi i misliti šta god hoće, ali uposlenici ipak imaju odgovornu ulogu", istakao je glasnogovornik Lazija Arturo Diaconale, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Komentari koje čine uposlenici klubova, pogotovo kada su ovako ozbiljni moraju imati uporište u dokazima. U suprotnom oni su uvredljivi za klub poput Lazija koji ne zaslužuje ovakve stvari".

"Neki navijači Lazija bi rekli da je Romi bilo lako posljednje dvije utakmice, ali nikome iz kluba ne bi palo na pamet reći nešto tako", dodao je Diaconale.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blueboy
Ma citav Italijanski savez je korumpiran,da su pravedni Lacio bi samo zbog navijaca fasista i rasista trebao da ima manje 20 bodova i kazne i suspenzije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi