Lazio optužio Romu kako kuje zavjeru protiv njih
U Laziju smatraju da su određeni mediji pod uticajem Rome

Teške optužbe na račun gradskog rivala

Lazio optužio Romu kako kuje zavjeru protiv njih

S. Pašalić

Lazio je jučer u 95. minuti golom Senada Lulića stigao do boda protiv Sassuola.

Ipak, neki mediji u Italiji su mišljenja kako je penal nakon kojeg je Lazio poveo bio dosuđen malo prestrogo, a to je bio razlog da se glasnogovornik Lazija Artur Diaconale okomi na medije, ali i na Romu.

"Reći da ono jučer nije trebao biti penal je čista spekulacija. Moramo prihvatiti da postoji određeni stav nekih medija, onih sa sjedištem na sjeveru zemlje, koji koriste svaku priliku da ocrne Lazio u korist drugih klubova", rekao je Diaconale.

"Oni žele otežati put Lazija u nadolazećim sedmicama, posebno za njihove dvije utakmica s Milanom u ligi i Kupu Italije."

"Ovaj medijski stav stvara neku vrstu psihoze koja prijeti da naruši atmosferu. Mediji moraju biti nezavisni i autonomni, a ne stranački."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jučerašnji penal je jednostavno morao biti dosuđen, ne zbog subjektivnosti sudije, već zato što pravila tako kažu."

"Nažalost, imamo medije koji su također pod uticajem drugog tima u glavnom gradu.", izjavio je Diaconale.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blueboy
Cuj fasista sto glume,kad budete imali neku historiju i rezultati onda mozete da pricate a ovako niko vas ne jebe ni 1 %
3 0
mer12
Sta cete vi u LS para nemate, navijaca nemate 10 hiljada vam dolazi na utakmice bjezite bolan
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi