Svjetski prvak daleko od stare slave: Edin Džeko je eksplodirao sa mnom prije 10 godina

Jučer je debitovao sa svoj klub u San Marinu

Svjetski prvak daleko od stare slave: Edin Džeko je eksplodirao sa mnom prije 10 godina

O budućnosti Edina Džeke se ne prestaje špekulisati. Sve je više onih koji su mišljenja da će iskusni bh. napadač ovog ljeta napustiti Romu, ali dok se to ne desi, Džeko je i dalje udarna igla Vučice.

Italijanske medije itekako zanima šta će biti sa Džekom na ljeto i da li će i naredne sezone biti stanovnik Serije A ili će se, pak, vratiti na Otok.

Tako su o Edinu razgovarali i sa njegovim nekadašnjim saigračem iz Wolfsburga Cristianom Zaccardom.

"Džeko je eksplodirao prije deset godina sa mnom, a onda je napravio odličnu karijeru. On je i tada govorio o prvenstvu Italije, a kada je došao pokazao je svoj potencijal, on je kompletan igrač... Vidjet ćemo da li će ostati u Rimu. Roma je napravila dobar posao kupivši ga za 15 miliona. Ali u fudbalu je tako, danas si tu, sutra ne. Pričaće se o njemu puno tokom ljeta", istakao je Zaccardo za Sky.

Cristian Zaccardo se može pohvaliti sa tri velika trofeja osvojena u svojoj karijeri. Osvojio je EP sa mladom selekcijom Italije, a nešto kasnije sa Azzurrima (seniorskim timom) postao prvak svijeta. Zajedno sa našim Edinom Džekom u dresu Wolfsburga je osvojio titulu prvaka Njemačke.

Ipak, ovaj iskusni defanzivac odavno nije u centru pažnje fudbalske javnosti. Zaccardo je svojevremeno branio boje Palerma, Parme i Milana, ali je njegova karijera od 2015. godine krenula silaznom putanjom. Od tada je bio član Carpija, Vicenze i malteškog Hamrun Spartansa. Nakon kratkog perioda bez kluba, ove zime je potpisao za Tre Fiori u San Marinu.

Jučer je 37-godišnji Zaccardo debitovao za svoj novi tim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jučer sam počeo u polufinalu Titan Kupa, zabio sam, pobijedili smo 2:0", istakao je Zaccardo.

Inače, Zaccardo je u Wolfsburg stigao 2008. godine iz Palerma za blizu sedam miiona eura. Nakon jedne sezone u Bundesligi vratio se u Italiju i potpisao za Parmu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jogabonito
Onda pravac Sampdorija,Atalanta ili Torino,zar ne=
0 0
Harisss
Dzekin ucinak ove sezone nije njegova krivica nego ekipe Rome. Ako izuzmamo prvu sezonu gdje je bio tanji Dzekson je bio najbolji njihov igrac. Ovog momenta Edin bi dao vise golova da igra za Sampdoriju, Atalantu ili Torino. Te ekipe igraju brzo i non stop se lopta ubacuje u sesnaesterac dok Roma samo kruzi okolo i covjek posijedi dok doceka jedan dobar centarsut. Nije dzaba jedan navijac Rome poslije subotnje utakmice u Djenovi rekao: Pobijedili smo, a i neki igraci su poceli malo trcati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti