Lazio planira dovesti veznjaka Benfice

Bryan Cristante trenutno igra u Atalanti kao posuđen igrač

Lazio planira dovesti veznjaka Benfice

E. Ganibegović

Lazio pokazuje interesovanje za dovođenje veznjaka Benfice Bryana Cristantea, koji se trenutno nalazi na posudbi u Atalanti.

Portuglaske novine A Bola prenose kako se klub iz Rima raspitivao za njegove usluge, kako bi ga doveo u januaru ili narednog ljeta. 

Ovaj 22-godišnjak dolazi iz akademije Milana. Rossonere je napustio 2014. godine za 5,2 miliona eura kada ga je dovela Benfica.

Mladi veznjak je samo sedam puta obukao dres portugalske ekipe, dok je često bio na posudbama. Jedan period je proveo u Palermu i Pescari, dok je od ljeta član Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone igra zaista sjajno, pa je tako u 14 odigranih utakmica u svim takmičenjima postigao pet golova.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi