Još jedan velikan želi Krunića
Od dresa Sutjeske do velikog transfera

Bh. veznjak pred transferom karijere

Još jedan velikan želi Krunića

Midhat Šljivak

Povremeni reprezentativac BiH Rade Krunić (24) ovog bi ljeta mogao ostvariti veliki transfer.

Sjajni 24-godišnji veznjak Empolija odličnim igrama u Seriji B privukao je veliku pažnju na sebe i lako bi se moglo desiti da karijeru nastavi u jednom od italijanskih velikana.

Prethodnih mjeseci Krunić se povezivao sa prelaskon u Napoli, a prema navodima italijanskih medija u borbu za njegov potpis se uključila i ekipa Lazija.

Rukovodstvo rimskog tima navodno vidi Krunića kao idealnog fudbalera za svoj vezni red i spremili su ponudu za Empoli, koji se međutim nema namjeru lako odreći svog najboljeg igrača.

Za usluge bh. fudbalera traže namjanje 7,5 miliona eura i ova cifra za sada odbija potencijalne kupce, ali lako bi se moglo desiti da dođe do dogovra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli se nakon jedne sezone u Seriji B vratio u društvo najboljih timova Italije, a upravo je Krunić jedan od najzaslužnijih za osvojenu titulu.

Protekle sezone bh. veznjak je nastupio u 36 utakmica, postigao je pet golova i upisao 10 asistencija. Ugovorom sa Empolijem je vezan do 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi