Pola sata bilo je dovoljno za crveni karton u vatrenom rimskom derbiju

Roma s desetoricom do kraja

Pola sata bilo je dovoljno za crveni karton u vatrenom rimskom derbiju

E. Škorić

Lazio i Roma na Olimpicu igraju gradski derbi, a malo više od pola sata trebalo je da padne i prvi crveni karton.

Nije nikakva novost da sudija ima pune ruke posla kada vodi utakmicu Lazija i Rome. Davide Massa je na teškom ispitu, ali za 32 minute već je pokazao tri žuta i jedan crveni karton.

Roger Ibanez, defanzivac Rome, već u osmoj minuti je napravio start za žuti karton, u 26. minuti Luis Alberto je opomenut kod Lazija, a već u 32. minuti prvo isključenje.

Ibanez je bio neoprezan, spriječio je kontru faulom, a Massi nije preostalo ništa drugo nego da mu dodijeli drugi žuti karton i pokaže put prema svlačionici.

Možda se nešto ovako i očekivalo, no svakako niko nije očekivao da će crveni karton biti pokazan nakon prve trećine duela.

Mourinhova Roma sada s igračem manje ima paklen zadatak da pokuša ostati neporažena protiv Lazija.

Ovi timovi su na samo dva boda razlike i jedni i drugi bore se za plasman u Ligu prvaka. Lazio ima dva boda više. Trenutno je treći sa 49, a Roma četvrta sa 47 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedno je sigurno, do kraja će se Roma boriti za svaku loptu, a Massa će imati još puno posla. Nemirno je bilo i izvan stadiona, bilo je okršaja navijača, ali to je zaista nešto na šta smo se svi navikli kada se sastaju ljuti gradski rivali na Olimpicu.

Dosta uzbuđenja očekuje se i večeras kada će na Meazzi snage odmjeriti Inter i Juventus.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti