Derby della Capitale obilježio jedan gol i glupost igrača Rome nakon pola sata igre
Lazio savladao Romu u rimskom derbiju.

Lazio osvojio tri boda

Derby della Capitale obilježio jedan gol i glupost igrača Rome nakon pola sata igre

E. Ganibegović

Lazio je bio nominalni domaćin protiv Rome u rimskom derbiju koji se odigrao u okviru 27. kola Serije A, a nebesko-plavi su slavili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Prva velika prilika u 20. minuti. Anderson je imao odličnu šansu da dovede Lazio u vodstvo, no Rui Patricio zaustavlja njegov udarac.

Nova šansa za Lazio deset minuta nakon toga. Zaccagni je uputio nizak i precizan udarac, ali portugalski golman na golu Rome ponovo je bio na visini zadatka.

Igrala se 32. minuta kada je Roger Ibanez napravio glupost i ostavio saigrače na cjedilu. Kao da je zaboravio da je u osmoj minuti dobio žuti karton, napravio je jedan prekršaj i zaradio isključenje.

Rui Patricio je u nastavku utakmice branio šuteve Luisu Albertu i Felipeu Andersonu, dok je Roma imala šansu da u vodstvo stigne preko Pedra, no istakao se i Provedel.

Oglasi

Gol odluke viđen je u 65. minuti. Felipe Anderson u ulozi asistenta, a Mattia Zaccagni donosi velika tri boda Laziju i pobjedu protiv ljutog rivala.

Samo dvije minute kasnije Casele je skrenuo loptu u svoju mrežu i na semaforu je bilo 1:1, no nakon VAR provjere utvrđeno je da je golu prethodio ofsajd i poništen je Romin pogodak.

Ukoliko Inter večeras ne savlada Juventus, Lazio će poslije ovog kola biti drugi na tabeli s 52 boda, 19 manje od Napolija koji već može slaviti titulu prvaka. 

Roma je ovim porazom prokockala šansu da preskoči Milan na četvrtoj poziciji koji je jučer izgubio u Udinama. S 47 bodova je sada Vučica peta, a bod više ima Milan.

Nakon reprezentativne pauze Roma će u narednom kolu biti domaćin Sampdoriji, dok će Lazio u goste kod Monze.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 27. kolo:

Lazio - Roma 1:0 (Zaccagnni 65')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi