Drhtao je Rim, tragedija je izbjegnuta praktično u "pet do 12"

Lazio će ipak igrati u Seriji A

Drhtao je Rim, tragedija je izbjegnuta praktično u "pet do 12"

E. Škorić
Teme:

Svaki klub u Italiji koji sljedeće sezone namjerava igrati za Seriji A mora nadležnim ligama dostaviti niz dokumenata, uključujući onaj najvažniji, "omjer likvidnosti", što znači omjer raspoložive imovine i kratkoročnog duga.

Jednostavno, to je pokazatelj da je klub financijski zdrav da može da nastupa u najvišem rangu italijanskog nogometa. Ovo je prva obaveza koju je spomenuo predsjednik Italijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina u "višegodišnjem programu obnove italijanskog nogometa".

Ako ne dostavite dokumente na vrijeme, nećete igrati u Seriji A i tu nema nikakvih izuzetaka. Pravila su potpuno jasna, ali najviše su drhtali na Olimpicu, u nebesko-plavom dijelu Rima, pošto je Lazio u samom finišu uspio da "prođe kroz zeleno".

La Gazzetta dello Sport piše kako je Lazio uspio neposredno prije isteka vremena jučer završiti dokumentaciju i spasiti se najgoreg scenarija i tragedije koju bi sa sobom donijela odluka da ovaj tim ne igra u Seriji A.

Tako navijači mogu da odahnu, a raduje ih i činjenica da će Lazio igrati i u Evropskoj ligi jer je prošlu sezonu završio na petom mjestu, ispred Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klub će s pripremama za novu sezonu krenuti početkom jula u Rimu. 6. jula tim kreće u trening kamp u Auronzo di Cadore, gdje će igrači ostati do 22. jula. Tamo će odigrati četiri meča-

Ne zna se hoće li u timu biti najveća zvijezda Sergej Milinković-Savić. Autora 11 golova i 11 asistencija prošle sezone na iskušenje su stavili Juventus i Manchester United, dok će po svemu sudeći prvi strijelac lige, Ciro Immobile, ostati u ekipi Maurizija Sarrija.

Top Komentari

Salence
Najveći podbačaj sezone 21-22 u odnosu na igrački kadar i klubske resurse.Misterija,nije išlo nikako,ko zna koji su uzroci u pitanju.Sa malo više žara visilo je tu i mjesto u prvih 4,sezona kao pod ručnom.Obično kad je kadar dobar,a igra dugoročno zapinje,radi se o novcu.Sad.....Lazio bi zadržao i Sergeja,i Ćiru,i Fabiana,i ovce i novce,a to teško da će ići,pretumbava se čitava liga,i ako žele u Evropu sljedeće sezone,neće ići bez prodaje nekog ko će isfinansirati 22-23 sezonu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti