Lazio slavi Lulića: "11. jula se promijenio svijet"

Upisao se u historiju rimskog tima

Lazio slavi Lulića: "11. jula se promijenio svijet"

Ime Senada Lulića neraskidivo je povezano s poviješću Lazija.

luliLulić je za rimski klub dosad odigrao više od 300 utakmica i u međuvremenu postao kapiten, a od svih najviše se pamti duel koji je 2013. godine odigrao protiv Rome u finalu Kupa Italije.

Okršaj zakletih neprijatelja završen je rezultatom 1:0 i odlučen je upravo Lulićevim pogotkom, a tog dana naš fudbaler je u plavom dijelu Rima postao besmtran i mnogi dječaci koji su se tad rodili dobili su ime Senad.

Kako se danas navršava osam godina od dana kada se Lulić pridružio Laziju, na Twitteru nalogu italijanskog kluba osvanuo je videozapis za golom iz pomenute utakmice, uz vrlo zanimljiv opis:

"Dana 11. jula svijet se promijenio, historijski čovjek je službeno postao član Nebeskoplavih", objavio je Lazio.

Prije nego što je došao u Lazio, Lulić je, podsjetimo, igrao u Švicarskoj za Young Boys, Grasshoppers, Bellinzonu i Chur 97.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Hele
Bolje bi mi bilo da se na današnji dan sjete genocida!
6 0
gumenakita
jedno ne mogu da shvatim ,da se Lulic ne druzi sa nasima igracima,zalosno
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti