Lazio upisao ubjedljivu pobjedu protiv Parme, odličan gol Senada Lulića
Senad Lulić je bio strijelac u visokoj pobjedi Lazija

Ekipa iz Rima nastavlja borbu za Evropu

Lazio upisao ubjedljivu pobjedu protiv Parme, odličan gol Senada Lulića

S. Pašalić, foto: EPA

Lazio je u 28. kolu Serie A ugostio Parmu i stigao do pobjede 4:1.

Adam Marušić je u 22. minuti doveo domaće u vodstvo od 1:0, a samo četiri minute kasnije Luis Alberto je sa bijele tačke povisio vodstvo na 2:0.

U 38. minuti već je bilo 3:0, a strijelac je ponovo bio Luis Alberto. Pred sami kraj prvog poluvremena u 44. minuti bh. internacionalac Senad Lulić je postigao jako lijep gol za 4:0.

U nastavku su gosti u 77. minuti uspjeli smanjiti na 4:1 golom Sprocatija, a to je na kraju bio i konačni rezultat utakmice. Senad Lulić je iz igre izašao u 76. minuti.

Lazio se nakon ove pobjede nalazi na 6. mjestu sa 45 bodova i utakmicom manje, dok je Parma na 11. mjestu sa 33 boda.

Atalanta je ugostila posljednji tim na tabeli Chievo i odigrala samo 1:1. Poveli su gosti u 32. minuti golom Meggiorinija, a u 55. minuti Atalanta je izjednačila golom Iličića što je bio i konačni rezultat.

Ekipa Atalante se trenutno nalazi na 7. mjestu tabele sa 45 bodova, dok je Chievo i dalje posljednji sa 11 bodova.

Empoli je na svom terenu dočekao Frosinone i upisao pobjedu 2:1. Caputo je u 20. minuti doveo domaće u vodstvo golom sa bijele tačke. U 38. minuti Rade Krunić je asistirao Marku Pajacu koji povećava vodstvo na 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Frosinone je u 70. minuti uspio smanjiti na 2:1 golom Valzania, a rezultat se do kraja nije mijenjao pa je Empoli upisao pobjedu od 2:1. Rade Krunić je odigrao cijeli meč za Empoli.

Empoli se nakon ove pobjede nalazi na 17. mjestu sa 25 bodova, dok je Frosinone na 19. mjestu sa 17 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi