Lazio uslijed kritika odgodio povratak na trening

Sutra trebali trenirati, ali..

Lazio uslijed kritika odgodio povratak na trening

Teme:

Lazio je danas na zvaničnoj stranici objavio kako odustaje od povratka na trening.

Nebesko - plavi iz Rima trebali su se sutra vratiti na trening nakon koronavirus pauze ali su uslijed brojnih kritika odlučili da to pomjere do daljnjeg.

U Italiji je situacija haotična zbog korone i svaki dan umire gotovo po 1.000 ljudi, zato se javnost pobunila protiv odluke Lazija koji je planirao trenirati u vrijeme kada bi svi trebali biti u kućama da se zaraza ne bi prenosila.

Osim Lazija, u sličnioj situaciji bio je Napoli koji je čak tri puta najavljivao povratak treninzima i svaki put to odgađao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Doktori su inače zabranili klubovima iz Serije A da se vraćaju treninzima najmanje od 3. aprila, a postoji mogućnost da će i taj datum biti pomjeren.

Kako sada stvari stoje, povratak italijanskog šampionata nije ni na vidiku i postoji mogućnost da se sezona možda neće ni završiti iako je UEFA nedavno donijela preporuku da se to učini najkasnije do 30. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti