Reprezentativac Luksemburga pravi transfer karijere, a njegov klub neće zaraditi ništa
FOTO: EPA

Zeznuli su, ali gotovo je sad

Reprezentativac Luksemburga pravi transfer karijere, a njegov klub neće zaraditi ništa

Haris Zilić

Reprezentativac Luksemburga, 24-godišnji Leandro Barreiro blizu je transfera karijere, a čini da je sve završeno prema pisanju njemačkih i protugalskih medija.

Barreiro će od naredne sezone biti član Benfice, a njegov trenutni klub Mainz neće ništa zaradaiti.

Naime, reprezentativac Luksemburga je sa Mainzom imao ugovor do 2024. godine i na ljeto je slobodan ufdbaler.

Ovo je sigunro težal udarac za Mainz koji je mogao dobro zaraditi na jendom od ključnih fudbalera jer je imao vrijednost od 14 miliona eura.

Pomenuti fudbaler igra na sredini terena i već prošlo ljeto je bio na meti pojedinih evropskih klubova.

Međutim, Mainz je odbio vse napad očekujući da Bareirro potpiše novi ugovor kako bi moglo više zaraditi od narednmog transfera, ali sada su ostali na nuli.

Oglasi

Sportski direktor Mainza, Christian Heidel izjavio je da je razgovarao sa Bareirrom i da je odlučan da ide u Benficu te da mu Mainz neće praviti probleme bez obizra na sve.

Mainz je sjanim igrama u finišu ove sezone osigurao opstanak u Bundesligi iako to sredinom sezone nije izgledalo nimalo dobro.

Što se tiče Leandra Barreira on je aktuelni reprezentativac Luksemburga i najskuplji fudbaler ove reprezentacije. Za Luksemburg je skupio 56 nastupa i postigao dva pogotoka.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Prije dolaska u Mainz igrao je za ekipu Erpeldange au Luksemburgu, a u Mainz je došao 2016. godine kao omladinac, igrao je za omladinske selekcije Mainza, a 2018. godine potpisao je i za prvi tim.

U sezonama koje su dolaziel postao je jedan od ključnih igrača ovog njemačkog bundesligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi