Allegriju Juventus ispunio želju: Dobio je igrača kojeg je silno tražio

Stiglo pojačanje za vezni red

Allegriju Juventus ispunio želju: Dobio je igrača kojeg je silno tražio

Midhat Šljivak

Torinski Juventus dobio je danas pojačanje za ostatak sezone.

Novi fudbaler italijanskog velikana postao je argentinski veznjak Leandro Paredes, koji u redove Stare dame stiže na posudbu iz francuskog PSG-a.

Oba kluba potvrdila su posao. Paredes će narednih 10-ak mjesec provesti u Torinu i on je igrač kojeg su Bianconeri silno tražili.

"PSG želi Leandru Paredesu sve najbolje u novom klubu", saopšteno je iz pariškog kluba.

Treba istaći da će Juventus imati mogućnost da na kraju sezone otkupi ugovor 28-godišnjeg argentinskog fudbalera koji je prethodne tri i po godine proveo u PSG-u.

Oglasi

Njega su Parižani doveli iz ruskog Zenita za cifru od 40 miliona eura. Za PSG je odigrao 117 utakmica i postigao je tri pogotka.

Paredes je karijeru počeo u čuvenom argentinskom velikanu Boca Juniorsima. Za prvi tim velikana iz Buenos Airesa igrao je četiri sezone, a zatim je krenuo u evropsku avanturu.

Na Starom kontinentu je promijenio ogroman broj timova. Njegova prva destinacija bio je Chievo, a zatim je nastupao još za Romu i Empoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Član Zenita postao je 2017. godine. Svojim igrama privukao je pažnju mnogih timova, a on se na kraju odlučio za odlazak u Pariz.

Paredes je i standardan član reprezentacije Argentine za koju je u 44 nastupa postigao četiri pogotka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Bravo
3 1
juvem
Jos jedan promasaj...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi