Arsenal doveo sjajno pojačanje!
Belgijanac je pružao sjajne igre u dresu Brightona u engleskoj Premier ligi i na kraju je ostvario veliki transfer (Foto: EPA)

Trossard na Emiratesu

Arsenal doveo sjajno pojačanje!

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal dobio je danas novo pojačanje, a Topnici su dogovorili sve uslove oko ugovora s belgijskim fudbalerom Leandrom Trossardom.

Arsenal i 28-godišnji Belgijanac Leandro Trossard postigli su dogovor o saradnji. Uspješno su okonačni pregovori i s Brightonom i uskoro će ovaj krilni fudbaler postati zvanično novi član Topnika.

Trossard će uskoro stići na ljekarske preglede u London, a zatim će s Arsenalom potpisati višegodišnji ugovor.

Za 28-godišnjeg fudbalera ovo je definitivno potpis života. Fenomenalni nastupi u dresu Brightona preporučili su ga Arsenalu i on će ubrzo potpisati za ovaj klub.

Reprezentativac Belgije je u Engleskoj od 2019. godine. Stigao je u Brighton iz Genka i pokazao se kao sjajan potez uprave ovog tima.

Za ovaj tim belgijski krilni fudbaler odigrao je ukupno 122 utakmice i postigao je 25 pogodaka, a ranije je za Genk zabio 39 golova u 120 nastupa.

Oglasi

Trossard je i standardni reprezentativac Belgije. Za Crvene đavole nastupio je u 24 utakmice i postigao je tri pogotka.

Podsjetimo, tim Mikela Artete je u proteklim sedmicama pokušavao dovesti mladog ukrajinskog ofanzivca Mykhaila Mudryka, ali im je posao pokvario gradski rival Chelsea.

Plavci su za tog 22-godišnjeg krilnog fudbalera platili čak 100 miliona eura, a Arsenal se okrenuo drugim opcijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju su se odlučili da dovedu Trossarda. Brighton će za njegove usluge inkasirati 27 miliona funti.

Za razliku od Mudryka njegovo iskustvo igranja na visokom nivou je mnogo veće i vidjet ćemo kako će se ovaj fudbaler snaći u Londonu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

retro
Kako ljudi pametno kupuju svaka cast, provjeren i kvalitetan igrac a ne iz neke sklj lige macak u vreci za 100 miliona !
10 0
DOKTOR_GAZ_
Extra, sad ce ispastati Martinelli i Smith Rove..pokusat ce svima UDOVOLJITI MINUTE, i svi ce biti VAN FORME..ali ISKUSENJA EVROPA LIGE ce im dobro doci da porade na SAMOPOUZDANJU..u tome ce kraj sezone, a oni nisu NISTA OSVOJILI..i opet JOVO NA NOVO..
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi