Rossoneri se kasno probudili i uzeli samo bod u Lecceu
Kiks AC Milana u potpunosti odgovara ekipi Napolija koja je daleko ispred svih na tabeli Serije A (Foto: EPA)

Kiks Milana

Rossoneri se kasno probudili i uzeli samo bod u Lecceu

M. Šljivak

Lecce i Milan remizirali su (2:2) u susretu 18. kola italijanske Serie A u jednoj zaista sjajnoj utakmici na stadionu Via del Mare, a na kraju rezultatom mogu biti zadovoljni domaći koji su strahovali za jedan bod iako su imali prednost od dva gola u ovom meču.

Lecce je odigrao odlično prvo poluvrijeme u duelu s Milanom. Imali su domaći dva gola prednosti, ali su na kraju spašavali jedan bod.

Domaći dolaze u vodstvo u trećoj minuti meča. Nakon greške odbrane Rossonera Theo Hernandez postiže autogol za prednost Leccea od 1:0.

Igrači Leccea igrali su zaista odlično u prvom dijelu. Bili su izuzetno opasni pred golom Milana i u 23. minuti stižu do drugog gola. Baschirotto zabija za 2:0.

Milan je imao nekoliko pokušaja u prvom dijelu. Međutim, nisu gosti uspjeli zatresti mrežu domaćeg sastava i na odmor se otišlo vodstvom Leccea od 2:0.

Rossoneri u nastavku kreću žestoko prema golu protivnika. Napadi su im se već isplatili u 58. minuti kada je Rafael Leao sjajnim pogotkom smanjio rezultat na 2:1 i vratio je svoj tim u igru.

Oglasi

Nakon gola nastavljeni su napadi gostujućeg tima, a u 71. minuti aktuelni prvak Italije dolazi i do drugog pogotka. Calabria koristi dodavanje Girouda i zabija za 2:2.

Očekivano, Milan je potom pokušao doći do sva tri boda. Imali su potpuni kontrolu lopte, tresli su okvir gola, stvarali su opasne situacije pred golom Leccea, ali lopta nije htjela u gol.

Ovim rezultatom u Milanu sigurno ne mogu biti zadovoljni. Napoli je devet bodova ispred na tabeli i Rossoneri su u teškoj poziciji u borbi za odbranu Scudetta.

Lecce je s druge strane pokazao koliko je neugodan tim. Oni su trenutno na 12. mjestu tabele s 20 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 18. kolo:

Lecce - AC Milan 2:2

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Veliki kiks Lecce!!!
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije