Jedna od najluđih utakmica Serije A odigrana u Lecceu - VAR spasio Milan

Domaćin je slavio historijsku pobjedu, a onda šok

Jedna od najluđih utakmica Serije A odigrana u Lecceu - VAR spasio Milan

Edmir Škorić

AC Milan je gostovao Lecceu u 12. kolu italijanske Serije A, a na kraju je osvojio samo jedan bod iako je bio na pragu pobjede, za kojom će sasvim sigurno Rossoneri dugo žaliti.

Milan kao da gubi priključak za Interom i Juventusom. Sada imaju pet, odnosno tri boda zaostatka, a još njihovi rivali imaju po utakmicu manje.

Tim Stefana Piolija je prije nekoliko dana slavio veliku pobjedu u Ligi prvaka nad PSG-om, a onda razočarao navijače u Lecceu. Djelovalo je nakon 45 minuta da će cijeli plijen put Milana, a dogodilo se "malo čudo".

Milan je do vodstva došao u 28. minuti, kada je Olivier Giroud glavom pogodio na ubačaj Thea Hernandeza, a sedam minuta kasnije lijep gol Reijndersa za 2:0.

Izgledalo je da će Milan slaviti, imao je preko Reijdenrsa zicer za 3:0, još neke šanse, a onda u samo četiri minute primio dva gola od domaćina. U 66. minuti Sansone smanjuje na 2:1, a u 70. asistira Bandi za 2:2.

Oglasi

Da stvar bude još gora po Milan, Rafael Leao se povrijedio već u 10. minuti, a na kraju utakmice je Olivier Giroud dobio crveni karton zbog prigovora sudiji, pa će propustiti naredno kolo.

Uspjeli su domaći zabiti gol, Picolli sa čak 40 metara, počelo je veliko slavlje, a onda šamar. VAR je poništio gol zbog faula u napadu, pa je duel završen podjelom bodova.

[twitter]https://twitter.com/TheEuropeanLad/status/1723368838077571505[/twitter]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Spektakularna utakmica, Lecce se nalazio pred historijskom pobjedom, na kraju Milan može da bude i sretan što se sve ovako završilo.

Bh. reprezentativac Rade Krunić bio je na terenu svih 90 minuta u timu Milana, kojem slijedi težak meč s Fiorentinom nakon reprezentativne pauze.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi