Bh. veznjak driblingom "slomio kičmu" protivniku, cijela Poljska bruji o magiji igrača iz BiH

Sezonu nije mogao bolje početi

Bh. veznjak driblingom "slomio kičmu" protivniku, cijela Poljska bruji o magiji igrača iz BiH

E. Čaušević

Lech iz Poznana igrao je danas na svom terenu meč drugog kola poljske Ekstraklase protiv Radomiaka i slavio sa 2:0, a prvo poluvrijeme obilježio je bh. reprezentativac Dino Hotić koji je nedavno stigao u Poljsku i čini se napravio odličan potez.

Hotić je u Lech stigao pred početak sezone jer je nakon tri sezone napustio belgijski Cercle Brugge, a dolazak u Poznan čini se da je bio pravi potez.

Prije nekoliko dana Hotić je zabio sjajan pogodak u kvalifikacijama Konferencijske lige kada je Lech na svom terenu pobijedio Kauno Žalgiris sa 3:1 i pokazao da će biti veliko pojačanje za Lech.

Da je Hotić u odličnoj formi vidjelo se i danas na meču poljskog prvenstva jer je bh. veznjak ponovo glavna tema tamošnje javnosti.

Naime, Lech je nakon prvog poluvremena vodio sa 1:0 golom Ishaka, no upravo je Hotić taj koji je najzaslužniji za pogodak ovog tima.

Oglasi

Hotić je u 40. minuti fantastičnim driblingom "bacio na leđa" jednog protivničkog defanzivca i dodao loptu za Ishaka koji ju je lagano pospremio u mrežu za vodstvo Lecha od 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Domaći su pitanje pobjednika riješili u samom finišu utakmice kada je Szymczak u 84. minuti postavio konačnih 2:0. Hotić je s terena izašao desetak minuta prije drugog gola Lecha.

Što se tiče Hotića on na tri meča ima već jedan gol i dvije asistencije i pokazuje da ga Lech nije tek tako doveo ovog ljeta i da će on biti veliko pojačanje u veznom redu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Hotić je s Lechom potpisao trogodišnji ugovor, a pored Cercle Bruggea u karijeri je igrao još u sloveniji za Bravo, Verzej, Krško i Maribor.

Za reprezentaciju BiH debitovao je u novembru 2019. godine, te je upisao ukupno četiri nastupa.

Top Komentari

user1674297497
I kako ga izbacise iz reprezentacije odjednom,a mogao je biti joker sa klupe,igrač koji zna da unese promjenu,svakako zaslužuje poziv
0 0
protiv modernog fudbala
Kakav lom kicme dugo nisam vidio Dugo dugo dugo nisam vidio ovakvog majstora
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti