Bh. veznjak visok 1.68 metara, a sinoć zadivio Evropu golčinom koji je zabio glavom!

Dobio ovacije cijelog stadiona u Poznanu

Bh. veznjak visok 1.68 metara, a sinoć zadivio Evropu golčinom koji je zabio glavom!

E. Čaušević

Lech Poznan sinoć je na svom terenu pobijedio litvanski Kauno Žalgiris sa 3:1 u prvom meču drugog pretkola Konferencijske lige, a glavna tema je povremeni bh. reprezentativac Dino Hotić koji je zabio fantastičan pogodak zbog kojeg je dobio ovacije cijelog stadiona.

Hotić je nakon tri godine odlučio da napusti Belgiju gdje je s dosta uspjeha igrao za Cercle Brugge, te je odlučio da karijeru nastavi u Poljskoj i potpisao je za Lech iz Poznana.

Ovaj 28-godišnji veznjak nedavno je debitovao za Lech u prvenstvu, a sinoć je odigrao i prvu utakmicu za poljski klub u evropskim takmičenjima i navijačima u Poznanu predstavio se u najboljem svjetlu.

Lech je uspio na kraju da dođe do pobjede od 3:1, a Hotić je sigurno bio među najboljim na terenu jer je zabio jedan pogodak i upisao je asistenciju.

Upravo je pogodak kojeg je Hotić postigao za vodstvo Lecha glavna tema fudbalske javnosti jer se radi o pravoj magiji.

Oglasi

U 11. minuti Hotić je uspio nakon centaršuta Anderssona da zabije fatastičan gol glavom iako mu visina baš nije najjača strana. No, Hotić je loptu sjajno udario glavom, a ovo je sigurno jedan od najboljih golova u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Lech je nastavio da igra u sjajnom tempu do kraja prvog dijela i postigne još dva gola čime su domaći riječili pitanje pobjednika.

Prvo je Milić u 41. minuti pogodio za 2:0, dok je u drugoj minuti sudijske nadoknade gol za 3:0 postigao Murawski i to nakon asistencije Hotića.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Kauno je uspio u 57. minuti da smanji na 3:1 preko Fasea i koliko-toliko zadrži nadu da u revanšu može napraviti neko čudo i plasirati se u treće prekolo što trenutno izgleda kao nemoguća misija.

Hotić je s Lechom potpisao trogodišnji ugovor, a pored Cercle Bruggea u karijeri je igrao još u sloveniji za Bravo, Verzej, Krško i Maribor. Za reprezentaciju BiH debitovao je u novembru 2019. godine, te je upisao ukupno četiri nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti