Hotić i zvanično u novom klubu: Želim da osvojimo sve moguće trofeje
FOTO: Lech Poznan

Najavljen je kao veliko pojačanje

Hotić i zvanično u novom klubu: Želim da osvojimo sve moguće trofeje

S. Mlaćo

Bh. reprezentativac Dino Hotić i zvanično je postao novi član Lech Poznana.

Hotić je u Poljsku stigao iz Belgije i potpisao ugovor do 2026. godine.

U Lechu vjeruju da će Hotić biti veliko pojačanje za novu sezonu.

Ima savršenu lijevu nogu, spreman je. Savršeno odgovara nogometu koji mi igramo", rekao je sportski diretkor Lech Poznana Tomasz Rzasa.

"Dat ću sve od sebe. Lech je veliki klub, drago mi je što sam ovdje. Želim da pomognem ekipi da osvojimo sve moguće trofeje", rekao je povremeni bh. reprezentativac.

Dino Hotić w Kolejorzu! 🚂 #Hotić2026

Posted by Lech Poznań on Wednesday, July 12, 2023

Ovaj 27-godišnjak bio je aktivan i na ljetnoj pauzi.

Oglasi

Hotić je odlučio da svaki slobodan dan iskoristi kako bi bio sa svojom porodicom, a odlučio je da odu nekoliko dana u Istanbul.

Inače, bh. fudbaler je već nekoliko godina u ljubavnoj vezi sa Nikom Lešnik s kojom ima već dvoje djece.

Hotić je zanosnu Slovenku zaveo dok je nastupao u Sloveniji gdje je igrao za Maribor, Verzej i Krško. No, odlučio je da je vrijeme i za novi korak u njihovoj vezi što Nika čini se uopšte nije očekivala.

Naime, Hotić je u Istanbulu odlučio da zaprosi majku svoje djece i uz prelijepe fotografije putem Instagrama potvrdio je da je ona pristala da se uda za njega.

"Mijenjamo status veze u 'zaručeni'", objavio je Hotić na Instagramu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Što se tiče Hotića on je u protekloj sezoni za Cercle Brugge odigrao 42 utakmice u svim takmičenjima, postigao je pet golova i dodao dvije asistencije.

Za reprezentaciju naše zemlje upisao je ukupno četiri nastupa, a debitovao je u novembru 2019. godine protiv Lihtenštajna.

Top Komentari

Drakula
Hocete ako vam rakow i legia dozvole
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi