Jeziva noć za Kovačića na Elland Roadu, Chelsea približio Leeds Championshipu
Foto - EPA

Trijumf Plavaca

Jeziva noć za Kovačića na Elland Roadu, Chelsea približio Leeds Championshipu

M. Šljivak

Chelsea je u zaostalom susretu 33. kola engleskog Premiershipa savladao Leeds United na Elland Roadu s 3:0 i približio se plasmanu u Ligu prvaka.

Plavci su bez većih problema savladali Leeds koji se maksimalno trudi da ispadne iz Premier lige jer ono što rade igrači ovog tima u posljednje vrijeme je pravi užas.

Do vodstva Chelsea dolazi u četvrtoj minuti. Mason Mount pogađa za 1:0 na asistenciju Reecea Jamesa.

U 24. minuti meča Daniel James je isključen. Brutalno je startovao nad Mateom Kovačićem i morao je ranije pod tuš, a hrvatski fudbaler je potom napustio meč.

Rezultatom 1:0 se odlazi na odmor, a u nastavku je tim Thomasa Tuchela je završio posao s još dva gola.

Christian Pulišić u 55. minuti pogađa za 2:0 na asistenciju Mounta, a konačnih 3:0 postavlja Romelu Lukaku pogotkom u 83. minuti meča.

Chelsea je s ova tri boda korak bliži Ligi prvaka, a Leedsu s druge strane u posljednja dva kola slijedi teška borba za opstanak. On je trenutno poprilično daleko.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Leeds - Chelsea 0:3

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karlosicroberto
Fuj, ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi