Everton slavio u gostima protiv Leedsa

Gosti pobijedili sa 2:1

Everton slavio u gostima protiv Leedsa

E. Čaušević

Everton je večeras u gostima pobijedio Leeds sa 2:1 u meču 22. kola engleskog Premiershipa.

Nakon neočekivanog poraza na Goodisonu od Newcastlea ekipa Carla Ancelottija večeras je uspjela da dođe do pobjede na Elland Roadu.

Everton je odlično otvorio utakmicu i poveo već u devetoj minuti. Digne je asistirao, a mrežu Leedsa zatresao je Sigurdsson za 1:0.

U samom finišu prvog poluvremena gosti su došli i do drugog gola. Ovaj put asistirao je Godfrey, a u listu strijelaca upisao se Calvert-Lewin.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds je već u 48. minuti uspio da smanji na 2:1 kada je Raphinha savladao golmana Evertona. Očekivalo se da bi domaći mogli i do remija, ali se to nije desilo.

Everton je uspio da zadrži svoju prednost i na kraju dođe do važna tri boda. Klub s Goodisona je sada peti sa 36 bodova, dok je Leeds na 11. mjestu sa sedam bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi