Leeds u finišu utakmice spriječio slavlje Redsa
FOTO: EPA

Odlična fudbalska predstava

Leeds u finišu utakmice spriječio slavlje Redsa

H. Zilić

Posljednji duel 32. kola Premiershipa odigrali su Leeds United i Liverpool. Konačan rezultat je glasio 1:1.

Utakmica je krenula ofanzivno. Liverpool je prvi zaprijetio preko Firmina, zatim i domaći uzrvaćaju preko Harissona.

U 21. minuti nova šansa za Harrisona, ali odbrana Liverpoola je odlično reagovala. Tri minute kasnije u prilici i Bamfrod.

Nakon par dobrih situacija pred golom Liverpoola, Leeds je ipak prvi kapitulirao. Igrala se 31. minuta kada je Trent asistirao, a Mane pogodio za 0:1.

Nakon gola Redsa još par prilika za oba tima u prvom poluvremenu ostalo je 0:1.

U nastavku smo također gledali odličan fudbal. U 47. minuti Firmino pokušava, ali Meslier sjajno brani.

Oglasi

Nakon toga period dobre igre Leedsa, koji propušta dvije dobre prilike, tačnije Alisson u dva navrata fenomenalno zaustavlja pokušaje Harrisona i Robertsa.

U 78. minuti šansa za Redse nakon greške Mesilera, međutim Jota se spetljao u završnici. I Salah se našau prilici u 85. minuti, na semaforu je ostalo 0:1.

U 87. minuti nevjerovatna greška Redsa što koristi Llorente i pogađa za 1:1, što je bio i konačan rezultat ove sjajne fudbalske predstave.

Potražite više informacija na temu Premier league:

LEEDS UNITED - LVIERPOOL 1:1 (Llorente 87'/Mane 31')

Golove pogledajte OVDJE.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Bravo Leeds, bravo Bielsa!!!!! Pokazali ste večeras ciganina spanskim i američkim lihvarima da se fudbal ne može uništiti i kupiti. Fudbal je u krvi ne u parama.
9 2
ghast0
No to Super League!
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi