Leeds od danas vodi jedan od najkontroverznijih trenera na svijetu

Marcelo Bielsa ima zadatak da vrati klub u elitu

Leeds od danas vodi jedan od najkontroverznijih trenera na svijetu

Leeds United je danas zvanično imenovao novog menadžera, a čast da sjedne na klupu slavnog engleskog kluba pripala je Marcelu Bielsi.

Jedan od najkontroverznijih trenera današnjice tako je ispunio svoj san da radi u Engleskoj, a u Leedsu ga sasvim sigurno čeka vrlo težak zadatak da pokuša vratiti ovaj klub u elitni rang.

"Imao sam nekoliko prilika da dođem u Englesku tokom svoje karijere, ali uvijek sam to odgađao čekajući pravi projekat. Ponudu kluba sa historijom kakvu ima Leeds je bilo nemoguće odbiti. Preda mnom je veliki izazov i radujem se saradnji s novim ljudima", poručio je Bielsa.

Marcelo Bielsa je trener čiju su karijeru popratili brojni skandali, a ostat će upamćen i po tome što je bio trener Lazija samo nekoliko dana, kada se samo spakovao i otišao zbog neslaganja sa čelnicima kluba. Posljednji angažman u Evropi Bielsa je imao početkom sezone kada je preuzeo Lille, gdje se također nije dugo zadržao zbog katastrofalnih rezultata.

Bielsa je, između ostalog, trenirao i Marseille te fudbalsku reprezentaciju Argentine, a sa Leedsom je potpisao dvogodišnji ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi