Leeds kao da posustaje, Bešić 'požutio', Vrančić asistirao

Bogat dan u Championshipu

Leeds kao da posustaje, Bešić 'požutio', Vrančić asistirao

Prvog dana nove godine na rasporedu je bilo kompletno 26. kolo engleskog Championshipa, koje je ponudilo nekoliko vrlo zanimljivih rezultata.

Lider na tabeli Leeds je izgubio i drugu utakmicu zaredom, ovoga puta od Nottinghama rezultatom 4:2. Ipak, slavni engleski klub i dalje drži prvo mjesto sa 51 bodom, iako su konkurenti sve bliže.

Drugoplasirani Norwich je u seriji od tri utakmice bez pobjede, a danas je na gostovanju odigrao 1:1 sa Brentfordom. Gubio je Norwich sve do finiša utakmice, a onda je u 83. minuti Klose zabio za 1:1 na asistenciju bivšeg bh. reprezentativca Marija Vrančića.

I Middlesbrough je danas bio gost protiv Derby Countyja, s kojim je odigrao neriješeno (1:1). Domaći su poveli golom Wilsona u 2., a Middlesbroughu je bod donio Hugill u 52. minuti susreta. Bh. reprezentativac Muhamed Bešić odigrao je cijeli meč, a u 73. minuti je zaradio javnu opomenu.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti ubjedljiv trijumf Hulla nad Boltonom rezultatom 6:1, Swanseaja nad Readingom rezultatom 4:1, kao i gostujući trijumf Sheffield Uniteda protiv Wigana sa 3:0. Sheffield je ovom pobjedom nastavio svoj uspon na tabeli i sada je treći sa samo dva boda manje od drugoplasiranog Norwicha, a četiri od Leedsa.

Championship, 26. kolo:

Aston Villa - QPR 2:2
Blackburn - WBA 2:1
Brentford - Norwich 1:1
Derby - Middlesbrough 1:1
Hull - Bolton 6:0
Ipswich - Millwall 2:3
Nottingham - Leeds 4:2
Reading - Swansea 1:4
Rotherham - Preston 2:1
Sheffield Wed - Birmingham 1:1
Stoke - Bristol City 0:2
Wigan - Sheffield Utd 0:3

Top Komentari

a.sijak1
Ovak Leeds je prosle sezone bio prvi imao nekoliko vezanih pobjeda i na kraju nisu igrali ni play of tako da ova ekipa je cudna
3 0
DamirT
Cuj Leeds kao da posustaje,a ljudi prvi na tabeli...Sta ima veze svi izgube nekad
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi