Trgovina u Yokrshireu: Leeds United bi ove zime mogao zaraditi 120 miliona eura!
FOTO: EPA

Tri transfera u najavi

Trgovina u Yokrshireu: Leeds United bi ove zime mogao zaraditi 120 miliona eura!

H. Zilić

Leeds United bi mogao ove zime da zaradi čak 120 miliona eura od transfera, što bi bio ogroman profit za tim iz Yorkshirea.

Brazilac Raphina je navodno već fudbaler Bayerna, a Leedsu će pripasti cifra od 50 miliona eura.

Prema informacijama brazilskog TNT Sportsa, bavarski velikan dogovorio je s engleskim timom, a trebao bi transfer biti realizovan odmah iz Nove godine.

Također, pojavila se informacija da Borusija Dormtund želi stopera Leedsa Robina Kocha i ponudila bi 20 miliona eura. Koch je 2020. godine došao iz Freiburga ima 25 godina i osam upisanih nastupa za reprezentaciju Njemačke.

I šlag na tortu januarskog šopinga bio bi veznjak 26-godišnji Kalvin Phillips koji je velika želja jurgena Kloppa, Redsi bi izdvojili 50 miliona eura za njegove usluge.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds bi tako ostao bez tri udarna igrača u svakoj liniji terena, ali uz mudru trgovinu za 120 miliona eura mogu sagraditi dobru ekipu.

Vidjet ćemo šta nam donosi januar po tom pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije