Leedsu se smiješilo 300 miliona funti za transfere, ali Radrizzani je odbio katarske tajkune

Ne želi da proda klub

Leedsu se smiješilo 300 miliona funti za transfere, ali Radrizzani je odbio katarske tajkune

E. Škorić

Financial Times objavio je sinoć da Qatar Sports Investments, grupa koju podupire katarska država, pokušava kupiti dionice u Leedsu nakon što se odluči preseliti u engleski nogomet.

QSI već ima u svom vlasništvu PSG, klub koji je kupio 2012. godine, ali se priča kako je grupacija frustrirana zbog neuspjeha PSG-a da ostvari značajan napredak u Ligi prvaka unatoč ozbiljnim ulaganjima u francusku momčad.

Sada QSI namjerava ogroman novac da ulaže u Leeds, koji će i naredne sezone igrati u Championshipu, te se spominje da će tim s Elland Roada, ukoliko padne u ruke Katara, imati 300 miliona funti transfer budžet ovog ljeta.

Ipak, izvori bliski Leedsovom vlasniku Andrei Radrizzaniju insistirali su sinoć da Italijan planira zadržati svoj trenutni udio u Leedsu i ukupnu kontrolu na Elland Roadu.

Radrizzani je bio stopostotni vlasnik Leedsa kada ga je kupio od Massima Cellina i klubom upravlja već dvije godine. Prošlog ljeta, međutim, prodao je manjinski udjel investicijskom ogranku San Francisco 49ersa u zamjenu za novčanu injekciju od 11 miliona funti.

Leed se međuim sada suočava sa značajnim financijskim pritiskom u prvenstvu i zabilježili su gubitak od više od 4 miliona funti za financijsku godinu 2017-18.

Radrizzani je iskoristio prodaju igrača - najznačajniju koja uključuje Chrisa Wooda i Ronalda Vieiru - kako bi pomogao u pronalaženju sredstava za transfere i priznao je na poslovnoj konferenciji u utorak kako će se Leeds sada imati teško ljeto.

Naravno, sve bi bilo drugačije da je sastav Marcela Bielse izborio povratak u Premier ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi