Legenda Chelseaja zna šta nedostaje Conteu: Lampard još nije zamijenjen

Dennis Wise otkrio "recept za uspjeh"

Legenda Chelseaja zna šta nedostaje Conteu: Lampard još nije zamijenjen

Chelsea mora dovesti centralnog veznjaka koji postiže mnogo golova ukoliko želi imati bilo kakvu šansu da sustigne lidera Premier lige Manchester City. Tako barem misli legenda i bivši kapiten Plavaca Dennis Wise.

N'Golo Kante, Tiemoue Bakayoko i Cesc Fabregas su, zajedno, u dosadašnjem dijelu sezone postigli svega šest pogodaka, a izabranici Antonia Contea su trenutno najneefikasnija ekipa među prvih šest klubova u Premier ligi.

Chelsea je trenutno treći u engleskom šampionatu, a Wise smatra da je Alvaru Morati potrebna puno veća podrška veznog reda.

"Chelseaju nije potreban samo još jedan napadač, nego i centralni veznjak koji postiže golove...Kante i Bakayoko su veoma slični. Kada to jedan od njih može ući u šesnaesterac i postići gol?", zapitao se Wise, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kante je sjajan u onome što radi, on 'uništava' igru protivnika, dok je i Bakayoko poput njega. Ja mislim da je potrebno u januru dovesti efikasnog veznjaka".

"Frank Lampard je igrao tu ulogu godinama i on još uvijek nije zamijenjen. Želite vidjeti više golova od svojih veznih igrača...Mislim da je to ono što je potrebno Chelseaju u januaru, kao i još jedan centarfor koji je podjednake kvalitete kao Morata", dodao je na kraju Wise.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije