Legenda hvali Pjanića: Njegovi slobodnjaci su prokletstvo!
Foto: EPA

Zola cijeni bh. veznjaka

Legenda hvali Pjanića: Njegovi slobodnjaci su prokletstvo!

Midhat Šljivak

Legendarni italijanski fudbaler Gianfranco Zola hvalio je slobodne udarce koje izvodi Miralem Pjanić.

Nekada je Zola harao terenima u dresu Napolija, Parme i posebno Chelseaja, a legendi evropskog fudbala je impresivan bh. veznjak Miralem Pjanić.

Smatra da su Mire i Andrea Pirlo gotovo identični izvođači slobodnih udaraca.

"Pogledao sam neke njihove slobodnjake. Ima dosta sličnosti između Pjanića i Pirla i ne bi me čudilo ako je Miralem učio od Andree. Čitam sam ranije da je Pirla inspirisao Juninho Pernambucano, koji je Pjanićev uzor", istakao je Zola, te je nastavio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pirlo i Pjanić znaju kako pogoditi s velikih i malih udaljenosti. Tehnika im je gotovo ista, ne prave mnogo koraka od lopte. Miralem napravi dva, Pirlo je tu negdje. Njih dvojica znaju kako treba pogoditi loptu i prave velike probleme golmanima. Ako nazivate Pirlov slobodnjak 'prokletinjom', onda morate i Pjanićev", smatra Zola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti