Ronaldo i Juventus imali su potpisan tajni ugovor

Postoje i dokazi

Ronaldo i Juventus imali su potpisan tajni ugovor

E. Škorić

Istraga o Juventusovim tajnim ugovorima o platama otkrila je razgovor između direktora klubova u kojem su navodno potvrdili da je Cristiano Ronaldo potpisao dokumente.

Ured javnog tužitelja u Torinu istražuje financijsku praksu Bianconera u posljednjih nekoliko godina, tačnije njihovo navodno korištenje prenapuhanih vrijednosti transfera igrača za lažiranje kapitalnih dobitaka i njihovo obmanjivanje tržišta tajnim ugovorima o platama igrača.

Calciomercato.com ističe kako je Guardia di Finanza otkrila razgovor vođen između više Juventusovih direktora na WhatsAppu, gdje su razgovarali o Ronaldovoj situaciji.

U 13:42 23. aprila 2021., tajnik kluba Paolo Morganti napisao je u WhatsApp grupi: “Drugi manevar plate, Cristiano je potpisao. Ima presliku svih dokumenata.” Sportski direktor Federico Cherubini tada je odgovorio: "Dobro!"

U istom WhatsApp razgovoru, šef Juventusove pravne službe Cesare Gabasio je tri dana ranije napisao: “Prvi koji je spreman potpisati je Cristiano".

Dana 11. septembra 2021., Morganti šalje internu e-poštu u kojoj stoji: "Moguće da iznos naveden u poticaju mora biti iznos napisan rukom igrača".

Ronaldo se naizgled odrekao plate od 19.548.333,33 eura u sezoni 2020.-21., u ranoj fazi pandemije COVID-a, a Ured javnog tužitelja u Torinu vjeruje da je klub privatno pristao platiti to unatoč objavi svoje odluke o zamrzavanju plata na nekoliko mjeseci.

Ronaldo je iz Juventusa otišao u Manchester United, da bi potom pred Svjetsko prvenstvo u Kataru jesenas raskinuo ugovor s Crvenim vragovima i potom početkom 2023. godine potpisao za Al Nassr u Saudijskoj Arabiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tamo je Ronaldo jasno velika zvijezda, ima nenormalan ugovor sa oko 200 miliona eura godišnje, ali i postiže golove i igra sjajno te svoj tim vodi prema tituli.

Portugalac je blistao i sinoć u pobjedu svoje zemlje protiv Lihtenštajna (4:0) sa dva gola, a postao je i prvi igrač sa 120 golova u reprezentativnom nogometu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi