Veliko iznenađenje u Torinu u izboru novog trenera
Sjajni hrvatski stručnjak na sjajan način vodi Marseille i to je privuklo Juventus koji bi ga rado vidio na klupi (Foto: EPA)

Tudor prvi izbor

Veliko iznenađenje u Torinu u izboru novog trenera

M. Šljivak

Torinski Juventus spremio je veliko iznenađenje u slučaju izbora novog trenera. Staru damu bi navodno od naredne sezone mogao voditi hrvatski stručnjak Igor Tudor, aktuelni trener Marseillea.

Igor Tudor bi narednog ljeta mogao dobiti posao karijere. Torinski Juventus spreman je angažovati hrvatskog stručnjaka umjesto Massimiliana Allegrija i on im je prva opcija ako Allegri odluči otići iz kluba.

Juventus je trenutno u jako nezavidnoj situaciji. S oduzetim bodovima tim je daleko od Lige prvaka, a sve se više spominje da bi na kraju sezone trener Allegri mogao napustiti klupu Bianconera.

Novo rukovodstvo torinskog giganta spremno je za njegov odlazak. Oni će posao ponuditi Tudoru, koji radi zaista odličan posao na klupi francuskog velikana Marseillea.

Igor je kao fudbaler godinama igrao za Juventus. Član Stare dame je bio od 1998. do 2007. godine i osvojio je brojne trofeje s najvećim italijanskim klubom.

Iskustvo treniranja Juventusa već ima. U sezoni 2020/2021 bio je pomoćnik Andrei Pirlu, a zatim je otišao u Veronu preko koje je došao u Marseille, gdje trenutno radi vrhunski posao.

Oglasi

Kao trener 44-godišnji Tudor radio je još u Hajduku, PAOK-u, Karabuksporu, Galatasarayu i Udineseu.

Sigurno je da bi potpis za Juventus bio najveći u dosadašnjoj karijeri jer se ipak radi o jednom od najboljih klubova svijeta.

S druge strane Massimilanu Allegriju je ovo drugi mandat na klupi Juventusa. Stigao je 2021. godine nakon odlaska Pirla koji po mnogima nije dobio pravu šansu da pokaže šta zna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, Stara dama ne blista pod njegovim vodstvom. Titule prvaka im izmiču iz godine u godinu, a fudbal kojeg preferira ovaj 55-godišnjak ne zadovoljava fanove torinskog velikana.

On je ranije vodio Bianconere u periodu od 2014. do 2019. godine i u tim sezonama je Juventus dominirao italijanskim fudbalom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

juve10
Nidje veze. Ako alegri ode, zna se da conte čeka.
0 0
user1676604889
Kakav novinar…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi