Legenda Letećih magaraca odlazi u penziju: Niko više neće nositi njegovu "tridesetjedinicu"

Pellissier završava karijeru

Legenda Letećih magaraca odlazi u penziju: Niko više neće nositi njegovu "tridesetjedinicu"

Teme:

Chievo se na kraju sezone oprašta od Serije A. Leteći magarci nisu imali puno šansi za opstanak i izbog oduzetih bodova, a osim što će se oprostiti od Serije A, oprostit će se i od svoje legende - Sergija Pellissiera.

Iskusni napadač je odlučio okačiti kopačke o klin, a sa 40 godina na leđima će u nedjelju odigrati posljednju utakmicu pred tribinama Bentegodija.

Chievo protiv Sampdorije igra svoju zadnju domaću utakmicu u Seriji A, a kompletan grad Verona želi ovu priliku iskoristiti da oda počast Pellissieru.

Pellissier je većinu svoje profesionalne karijere proveo u Chievu. Na "platnom spisku" Letećih magaraca je od 2000. godine, a bio je dijelom ekipe Chieva koja je osigurala prvu ikad promociju u Seriju A.

Iz Chieva su saopštili da će u nedjelju na tribinama biti upriličena posebna koreografija u Pellissierovu čast, dok će se na ekranima na Bentegodiju prikazati njegovih 112 golova u Seriji A u žutom dresu.

Djeca koja će biti u pratnju igrača dok oni budu izlazili na teren će nositi dresove Chieva sa Pellissierovim brojem 31, dok će svi dresovi domaćih igrača na sebi imati poseban amblem u čast legendarnog napadača.

Nakon zavreštka utakmice, kapije sjeverne tribine Bentegodija će biti otvorene kako bi navijači mogli sići na teren i pozdraviti se sa svojim miljenikom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pellissier i njegova porodica će nakon toga dobiti poseban trofej, a njegov dres sa brojem 31 će biti trajno penzionisan.

Svečani oproštaj Sergija Pellissiera će uveličati bivši treneri i igrači Chieva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti