Dva gola Koulibalyja i majstorija Milika u pobjedi Napolija protiv Chieva
Milik je postigao sjajan gol za 2:0

Napolitanci nisu imali previše problema

Dva gola Koulibalyja i majstorija Milika u pobjedi Napolija protiv Chieva

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Napolija su nakon dvije utakmice bez pobjede uspjeli savladati Chievo u gostima sa 3:1.

Nakon poraza od Empolija i remija protiv Genoe, Napolitanci nisu imali previše problema protiv najlošije ekipe u Seriji A.

Gosti su od prve minute krenuli sa napadima na gol Chieva, a u 15. minuti su stigli i do vodstva nakon što je Kalidou Koulibaly pogodio za 1:0.

Bio je to rezultat prvog poluvremena, a u nastavku je Napoli uspio da poveća svoje vodstvo. Prvo je Arkadiusz Milik u 64. minuti sjajnim udarcem sa 20-tak metara povisio na 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 81. minuti je bilo 3:0 nakon što je Kalidou Koulibaly zakucao loptu u mrežu i stigao do svog drugog gola na ovoj utakmici. Chievo je u 90. minuti smanjio na 3:1 što je bio i konačni rezultat utakmice, a Chievo je nakon ovog poraza i zvanično ostao bez šansi da igra u Seriji A i nareden sezone.

Napoli je tako bar za još kratko odgodio zvanično slavljee Juventusa koji će u narednom kolu na svom terenu protiv Fiorentine imati priliku da potvrdi osvajanje naslova prvaka Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije