Nakon deset godina ispali iz lige i za to će dobiti pravo bogatstvo

Sezonu počeli u minusu

Nakon deset godina ispali iz lige i za to će dobiti pravo bogatstvo

A. Čaušević
Teme:

Najjača evropska ligaška takmičenja polako ulaze u samu završnicu, a sudbina pojedinih klubova je već određena. 

Nakon punih 10 godina boravka u Seriji A minulog vikenda je najkvalitetniji rang italijanskog fudbala napustio Chievo. Popularni Leteći magarci su izgubili od Napolija te se tako oprostili od elite.

Ispadanje iz lige Chievu je donijelo pravo bogatstvo s obzirom da će inkasirati čak 25 miliona eura, najviše od timova koji će napustiti Seriju A.

Da će klub iz Verone put Serije B moglo se naslutiti na početku sezone kada je zbog malverzacija gazde Campedellija ekipa takmičenje započela sa minusom od tri boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tri kluba koja ispadnu će međusobno podijeliti 60 miliona eura, a više novca od Chieva bi mogao samo dobiti Udinese jer popularne Zebre imaju duži staž u Seriji A.

Prema trenutnom stanju na tabeli u Seriju B će ispasti Frosinone i Empoli, klubovi koji su prošle sezone izborili promociju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi