Legenda Manchester Uniteda se pita: Ko je taj Rangnick?

Evra misli da nije za ovaj posao

Legenda Manchester Uniteda se pita: Ko je taj Rangnick?

E. Škorić

Ralf Rangnick danas je i zvanično predstavljen kao novi menadžer Manchester Uniteda.

Njemački stručnjak vodit će United do kraja sezone, nakon čega će postati savjetnik u klubu i sarađivat će sa budućim menadžerom. Iako iza sebe ima zavidne rezultate na klupi Leipziga i Hoffenheima, legendarni Patrice Evra, bivši igrač Uniteda, nije baš optimističan.

"United ima svoju DNA, način na koji igra, i sada će doći taj tip i reći da više ne igramo tako. Manchester United je svojim načinom igrao tolike godine i sada će doći neki lik i sve to promijeniti. To me jako frustrira", rekao je Evra nakon utakmice Manchester United - Arsenal (3:2).

"Ko je Rangnick? Da li je on uopće trener? Je li nešto osvojio? Mislim da bi trebao da bude u akademiji, da bude direktor ili uči djecu", jasan je Francuz.

Na kraju je ipak rekao da podržava svakoga ko vodi United, pa tako i Rangnicka, ali smatra da treba da se poštuje sama historija i filozofija kultnog engleskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je privremeno ekipu nakon odlaska Olea Gunnara Solskjaera vodio Michael Carrick, koji je upisao pobjede nad Villarrealom u gostima u Ligi prvaka i Arsenalom kod kuće u Premier ligi, te je na teškom gostovanju kod Chelseaja osvojio bod.

Unatoč tome, Carrik prepušta svoje mjesto Rangnicku, a zanimljivo da neće više biti ni dio stručnog štaba, odnosno završio je svoju avanturu na Old Traffordu u svakom smislu i sada će biti tek navijač, mada nije isključeno da ga u budućnosti ponovo gledamo u nekoj važnoj ulozi u Manchesteru.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kojim prepoznatljivim nacinom je to igrao Manchester United godinama???...ja taj nacin ne poznajem iako pratim EPL 26 godina...meni je taj klub uvijek bo prepoznatljiv jedino po sumnjivo dosudjenim penalima,golovima iz offsidea i opcenito po guranju od strane sudija...a sto se Rangnicka tice,on nece nista spektakularno napraviti,mozda ih digne maksimalno do 4. mjesta koje vodi u LP,sve iznad toga su zablude i iluzije,jer nemaju kvalitet da pariraju Cityju,Liverpoolu i Chelseaju...mozda ima sanse u nekom od ovih kupova gdje ozbiljne ekipe igraju sa drugim postavama,nista drugo.
0 8
user1621626775
Polako ne trci pred rudu nek odradi par utakmica pa onda daj svoj sud nisu ga dzaba pozitivno komentarisali klop nagelsman i tuhel
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi