Legenda ne želi stati: Buffon u 42. godini produžuje ugovor

Ostaje u Juventusu

Legenda ne želi stati: Buffon u 42. godini produžuje ugovor

Edmir Škorić

Veteran na golu Juventusa, Gianluigi Buffon, odlučio je da produži ugovor do ljeta 2021. godine.

Buffon ima 42 godine, ali ne planira da okonča karijeru. Legendarni italijanski čuvar mreže spreman je braniti barem još jednu sezonu.

Tuttosport je objavio kako veteran planira da produži ugovor koji mu ističe na ljeto, a takvu odluku podržali su svi, posebno u Juventusu.

Osim toga, Buffon svojim iskustvom može mnogo doprinijeti u svlačionici. Budući da je Serija A trenutno suspendovana, Buffon se samo sedam puta pojavio na golu ui Seriji A i uglavnom prilike dobija u mečevima Kupa ili Lige prvaka, a jedinica je pripala Wojciechu Szczesnyjem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 11 utakmica ove sezone, Buffon je tri puta sačuvao svoju mrežu i ukupno je primio devet golova. U Torino je došao 2001. godine za tada ogromnih 52 miliona eura, a prethodno je branio u Parmi.

Kao član Juventusa bio je prvak Italije devet puta, prvi je stigao u sezoni 2001/02, a posljednji u sezoni 2017/18. Jednu godinu proveo je i u Parizu braneći za PSG.

Top Komentari

Dino69
Nije on nikakva legenda nego smrad
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi