Buffon objasnio zašto je debi za Parmu bio tako zastrašujući za njega: "Branio sam protiv Baggija"

Dobio šansu protiv velikog Milana

Buffon objasnio zašto je debi za Parmu bio tako zastrašujući za njega: "Branio sam protiv Baggija"

Endin Čaušević

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon na velikoj sceni debitovao je još davne 1995. godine u dresu Parme.

Buffon je u Parmi proveo sedam godina, a potom je na ljeto 2001. godine odlučio da potpiše za Juventus. Stara dama ga je tada platila oko 53 miliona eura čime je Gigi postao najskuplji golman u historiji fudbala.

Iako ima već 42 godine Buffon još uvijek ne želi da ide u penziju, te je trenutno član Juventusa s kojim ima ugovor do kraja ove sezone. No, Buffon je poručio da mu je cilj da brani još godinu dana ukoliko mu klub pruži mogućnost za to.

Buffon je imao samo 17 godina kada je debitovao na golu Parme protiv ekipe Milana koja je tada bila strah i trepet u Evropi. Iako su na suprotnoj strani bili igrači poput Roberta Baggija i Georgea Weaha nekako je buffon uspio da sačuva svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Golman Juventusa prisjetio se ove utakmice i priznao je da je jednostavno bio itekako uplašen kada je saznao da će braniti na ovom meču protiv velikog Milana.

"Imao sam 17 godina i moj debi je bio protiv Roberta Baggija što je za mene bilo zastrašujuće. On je najbolji italijanski igrač u posljednjih 30 godina i jasno vam je zašto sam se bojao. No, sve je prošlo odlično i tu sam nekako počeo gledati fudbal drugim očima jer sam dobio na samopouzdanju", rekao je Buffon.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Sjecam se dobro te utakmice. Gigi je legenda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi