Legenda razočarana: Lewandowski najbolji? Pa ne bi trebao biti ni u Top 10!

Fajdek razočaran izborom

Legenda razočarana: Lewandowski najbolji? Pa ne bi trebao biti ni u Top 10!

Edmir Škorić

Pawel Fajdek, jedan od najvećih sportista u povijesti Poljske, smatra da Robert Lewandowski nije zaslužio dobiti priznanje za najbolju sportsku osobu u Poljskoj u 2021. godini.

U izboru najboljih poljskih sportista i sportistkinja, Lewandowski je osvojio prvo mjesto, a Fajdek, četverostruki svjetski prvak u bacanju kladiva, koji je 2021. godine osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, nije bio ni u Top 10.

No to njemu i ne smeta, nego mu je krivo što je Lewandowski dobio ovu laskavu titulu pored nekih drugih poljskih sportista.

Prema njegovom mišljenju, oštećen je, između ostalih, Wojciech Nowicki, njegov profesionalni kolega koji je osvojio zlato u Tokiju, a Fajdek najvećom žrtvom smatra i trostuku olimpijsku prvakinju u bacanju kladiva Anitu Włodarczyk, koja.

"Po meni treba cijeniti Anitino treće zlato, treće zlato zaredom! Vau!", kazao je Fajdek.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Robert Lewandowski je veliki sportista, o tome se ne raspravlja, ali u svjetskom sportu olimpijsko zlato je gral sportiste! Nemoguće je realno uspoređivati sportiste u tako različitim sportovima, koji je najbolji, zaslužuje titulu najboljeg! Olimpijske medalje najbolji su eksponent u olimpijskoj godini. Budući da su prijašnjih, obližnjih godina pobjeđivali olimpijski prvaci, u olimpijskim godinama imali smo presedan tri puta, 2008. Kubica, 2012. Kowalczyk i ove godine Robert!", dodao je.

Lewandowski je inače imao savršenu godinu iza sebe, iako mu je izostala nagrada za najboljeg nogometaša svijeta, pošto je Zlatna lopta pripala Lionelu Messiju, ali Bayernov golgeter je u užoj konkurenciji za The Best, FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača svijeta.

Top Komentari

Sanska_Prangija
A majko moja budale... Mislim da je finale SP-a gledanije nego sve disciplina na olimpijadama zajedno..
5 1
Haroldinjo
A budale kome je zanimljivo bacanje mladića ko to gleda uopste
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi