Legenda upozorava na "najgoru moguću odluku u povijesti Bayerna"

Effenberg je bio veoma jasan

Legenda upozorava na "najgoru moguću odluku u povijesti Bayerna"

Edmir Škorić

Legendarni bivši veznjak Bayerna Stefan Effenberg zabrinut je za budućnost Bavaraca.

Osim što Effenberga brine sama po sebi Bayernova sezona i eventualni neuspjeh u Ligi prvaka, zabrinut je i za budućnost kluba i najboljeg strijelca Roberta Lewandowskog.

Poljskom napadaču ugovor ističe na ljeto 2023. godine, ali još uvijek nema dogovora oko nastavka saradnje i to je ono što brine bivšeg kapitena njemačkog velikana.

"Izvršni direktor Oliver Kahn priznao je tokom vikenda da se sastao s Minom Raiolom. Riječ je o agentu napadača Borussije Erlinga Haalanda, koji se više puta povezivao s Bayernom. S Lewandowskim, pak, navodno nije bilo razgovora o produženju ugovora. Naravno, to predstavlja rizik. Ako je Haaland plan A, a Lewandowski plan B Bayerna, onda im on to nikada neće zaboraviti", rekao je Effenberg, dodavši:

"I dalje pretpostavljam da će razgovori između Bayerna i Lewandowskog biti održani uskoro, ali također moram vrlo jasno reći: ako Lewandowski napusti klub 2023. jer mu je to predugo trajalo, to se neće dobro odraziti na odgovorne. Ako Bayern kojim čudom odbije da mu produži ugovor, to će biti najgora odluka u povijesti kluba".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Effenberg smatra da sve te probleme Bayern mora da riješi najkasnije do ljeta kako "ne bi bilo prekasno".

Sjajni Poljak dugi niz godina igra u Bayernu i ovaj 33-godišnjak je u aktuelnoj sezoni postigao čak 28 bundesligaških golova na 25 mečeva. Do ljeta 2014. godine bio je član Borussije Dortmund, a prije Njemačke je u rodnoj Poljskoj igrao za Lech te mu je svojevremeno saigrač bio i trenutni veznjak Željezničara Semir Štilić.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Šta će mu produžavati ugovor 40 godina čoeku
5 7
nekodaleko
Samo mi nije jasna ova zadnja rečenica bio mu saigrac stilic hahah i sta s tim?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi