Zna se koliko novca gubi Lewandowski zbog raskida ugovora s Huaweijem

Ne odustaje od toga

Zna se koliko novca gubi Lewandowski zbog raskida ugovora s Huaweijem

Endin Čaušević

Robert Lewandowski ima sponzorske ugovore s nekoliko poznatnih kompanija, a među njima je i Huawei.

Huawei je druga najveća mobilna kompanija na svijetu, te poljski napadač već nekoliko godina ima saradnju s njima od koje je inkasirao popriličnu sumu novca.

Ipak, jučer su se pojavile informacije da je Lewandowski odlučio da raskine saradnju sa ovom kineskom kompanijom i to navodno zbog toga što Kina podržava Vladimira Putina i rat u Ukrajini.

Huawei je demantovao te navode i poručili su da je to lažna vijest, ali čini se da samo pokušavaju naći izgovor za ono što je očito, a to je da je Lewandowski zaista odlučio da s njima prekine svaku saradnju.

Lewandowski će zbog tog poteza ostati bez velike sume novca, ali je jasno da mu pare nisu bitne u tom slučaju i da je najvažnije da postupi kao čovjek.

O svemu se oglasio i njegov predstavnik Max Bielefeld koji je potvrdio da su špekulacije oko raskida saradnje istinite, ali da to još uvijek nije riješeno. Oni su i dalje pod ugovorom, ali radi se na tome da se nađe najbolje rješenje raskida saradnje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ovaj problem zbog kojeg želi da raskine ugovor je veoma važan za Roberta. On je spreman da se odrekne velike sume novca i zbog toga ne žali. Ugovor je i dalje aktuelan, ali se traži rješenje kako da se to raskine", rekao je Bielefeld.

Njemački mediji objavili su da će Lewandowski zbog raskida sponzorskog ugovora s Huaweijem izgubiti oko pet miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zajid08
Svaka cast, covjek sa stavom i karakterom.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti