"VAR ludnica" u Volgogradu

Legendarni egipatski golmana oborio rekord SP-a, pa odbranio penal!

Reprezentacije Egipta i Saudijske Arabije trenutno igraju susret trećeg kola grupe A na Volgograd Areni, a rezultat nakon prvih 45 minuta je 1:1.

Priliku da na brani na ovom "revijalnom" susretu je dobio i legendarni egipatski čuvar mreže Essam El-Hadary koji je sa 45 godina i 161 danom postao najstariji igrač koji je upisao nastup na jednom Mundijalu.

Osim što je oborio ovaj rekord El-Hadary je pokazao da još uvijek posjeduje zavidan refleks i hitrost, pa je uspio i odbraniti penal na ovom susretu.

Egipa je poveo sjajnim golom Salaha u 22. minuti, da bi u 41. minuti Saudijci dobili penal nakon igranja rukom Ahmeda Fathyja. Loptu je na bijelu tačku stavio Al Muwallad, ali je El-Hadary ipak sjajno odbranio njegov pokušaj.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Međutim, ubrzo Saudijska Arabija dobija novi penal. Ovaj put se sudac konsutlovao sa VAR-om, a Al Faraj je u šestoj minuti nadoknade vremena pogodio za 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti