Legendarni fudbaler trenira u majicama bez sponzora i to zbog dilovanja droge
Optužen za saradnju sa narko bosom (Foto: EPA)

Marqueza povezuju sa narko kartelom

Legendarni fudbaler trenira u majicama bez sponzora i to zbog dilovanja droge

Midhat Šljivak

Meksiko je zemlja koja je poznata po žestokim obračunima narko kartela, a i veliki broj sportista u ovoj državi se povezuje sa nelegalnim poslovima i prodajom droge.

Tako je i legendarni meksički fudbaler Rafael Marquez optužen za navodnu trogvinu droge i pranje novca, pa mu je država zamrzla račune i svu imovinu koju posjeduje.

Nijedan sponzor ne želi da Marquez nosi opremu sa njihovim logom. Tako Marquez na pripremama za Mundijal trenira u posebnim majicama na kojima nema nijednog sponzora.

Također, nekadašnji fudbaler Barcelone dobio je i zabranu ulaska u SAD zbog trgovine drogom, iako sve optužbe 39-godišni defanzivac naravno opovrgava.

Država je zamrzla njegova primanja koje je dobio igrajući za New York Red Bullse od 2010. do 2012. godine, a tereti se za saradnju sa narko bosom El Sinorom za kojeg je prao novac preko devet firmi i humanitarnih organizacija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, usprkos svemu on će zaigrati u reprezentaciji Meksika i na ovom Mundijalu, ukupno petom u bogatoj karijeri, pa mu činjenica da ga sponzori ne žele neće previše smetati.

Marquez je u karijeri zaradio ogroman novac igrajući za Barcelonu, Monaco i New York Red Bull, a posljednje dvije sezone je bio član Atlasa iz Guadalajare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi