Optužen za krijumčarenje droge, napustio klub, pa se našao na širem spisku za Mundijal

Neuništivi Rafa Marquez

Optužen za krijumčarenje droge, napustio klub, pa se našao na širem spisku za Mundijal

Endin Čaušević

Selektor Meksika, Juan Carlos Osorio, saopštio je širi spisak ove ekipe za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a na njemu se našao i nekadašnji defanzivac Barcelone, Rafael Marquez.

Na iznenađenje sportske javnosti Osorio je na širi spisak odlučio uvrstiti Marqueza koji se nije baš naigrao u prethodnih godinu dana. Marquez je prošlog ljeta bio na Kupu Konfederacija, ali ubrzo nakon toga objavljeno je da Amerika istražuje ovog igrača zbog povezanosti sa dilanjem droge u Meksiku.

Marquez je brzo demantovao da je uključen u sve to, ali još uvijek čeka završetak istrage. Iako se nije naigrao u Atlasu u prethodnih godinu dana očito je da Osorio vjeruje da može pomoći ekipi iako će uskoro proslaviti svoj 40. rođendan.

Ukoliko se nađe u avionu za Rusiju za iskusnog Marqueza to će biti čak peto Svjetsko prvenstvo. Prije njega to su samo uspjeli uraditi Lothar Matthaus, Gigi Bufoon i njegov sunarodnjak Antonio Carbajal. Konačni spisak ekipa za Mundijal mora biti poznat do 4. juna.

Marquez je napustio Atlas prije nekoliko sedmica i najavio je da će završiti svoju igračku karijeru nakon Mundijala. Očito je da već zna da će se naći na konačnom spisaku. Što se Meksika tiče oni se na SP-u nalaze u grupi F sa Njemačkom, Švedskom i Južnom Korejom.

Golmani: Guillermo Ochoa (Standard Liege), Alfredo Talavera (Toluca), Jesus Corona (Cruz Azul).

Odbrana: Diego Reyes (FC Porto), Carlos Salcedo (Eintracht Frankfurt), Hector Moreno (Real Sociedad), Oswaldo Alanis (Getafe), Nestor Araujo (Santos Laguna), Miguel Layun (Sevilla), Jesus Gallardo (Pumas), Hugo Ayala (Tigres), Edson Alvarez (America).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Hector Herrera (Porto), Andres Guardado (Real Betis), Rafa Márquez (Atlas), Jonathan dos Santos (LA Galaxy), Marco Fabian (Eintracht Frankfurt), Jesus Molina (Monterrey), Erick Gutierrez (Pachuca), Giovani dos Santos (LA Galaxy).

Napad: Javier Aquino (Tigres), Jesus “Tecatito” Corona (Porto), Raul Jimenez (Benfica), Oribe Peralta (Club America), Javier Hernandez (West Ham United), Carlos Vela (LAFC), Hirving Lozano (PSV Eindhoven), Jurgen Damm (Tigres).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi