Legendarni hrvatski komentator dobio otkaz zbog skandala sa ulaznicama

Ćosić najavljuje tužbu

Legendarni hrvatski komentator dobio otkaz zbog skandala sa ulaznicama

Poznati hrvatski sportski komentator Drago Ćosić dobio je otkaz nakon afere sa navodnom preprodajom VIP ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Prije nekoliko dana stigla je vijest da su iz European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Evropi, od FIFA-e dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu.

EBU je nakon provedene istrage utvrdio da se radi o ulaznicama koje je ova organizacija poslala državnoj televiziji Hrvatske i od tada je pokrenuta istraga u HRT-u, te je izbio pravi skandal.

Prema pisanju hrvatskih medija, Drago Ćosić i Saša Dedić (međunarodni koordinator) samostalno su raspolagali svim ulaznicama koje je EBU poslao HRT-u, a preprodali su 40-ak ulaznica čije su cijene rasle i do nekoliko hiljada eura.

Ovaj slučaj neće proći bez tužbe jer je Ćosićev advokat Mate Marić već najavio poduzimanje određenih pravnih koraka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Drago mi je jutros poslao SMS da je dobio otkaz. Idemo u radni spor, to neće proći jer nema elemenata kaznenog djela", izjavio je Ćosićev advokat za Index.hr.

Prema informacijama iz Hrvatske, Drago Ćosić neće dobiti otpremninu, a u istrazi protiv njega i HRT-a učestvovao je i DORH koji ih tereti za kazneno djelo pronevjere.

Top Komentari

hasetz
Pljuno je na sve ono što je godinama gradio...
7 2
Benjamingst
Eto I njega u BiH kao sto je Mamic. Vec je poceo da prica da mu je Tesanj u srcu I da iz njega Bosna nemoze izaci.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti